Schilder Jos Rovers, schilder van landschap, naakt en stilleven

Jos Rovers

Alleskunner, docent en Emeritus Hoog Kunstenaar.

Joseph Johannes (Jos) Rovers[1] (Utrecht, 15 december 1893 – Amsterdam,  7 oktober 1976) was een Nederlands beeldhouwer, graficus, kunstschilder, tekenaar, boekbandontwerper, etser, illustrator en docent aan een academie. Hij is de vader van Anton Rovers. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen onder leiding van Isidore Opsomer.

Portretten, landschappen, stillevens, naakten en stadsgezichten

Zijn werkzame periode was van 1908 tot 1976, in Haarlem tot 1930 en in Amsterdam van 1930 tot 1976. Zijn onderwerpen waren: landschappen, naaktfiguren, stadsgezichten, portretten, stillevens, winterlandschappen en het ontwerpen van affiches. Voor Uitgeverij en Drukkerij De Spaarnestad in Haarlem was hij boekbandontwerper.

Winnaar

Hij was winnaar van de Koninklijke Subsidie, de St. Lucasprijs in 1939, en de zilveren medaille van de stad Parijs in 1955 op de Nederlandse tentoonstelling. Hij was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, (voorzitter 1946-1948) en van de Vereniging Sint Lucas in Amsterdam en docent aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. (Bron Wikipedia).

Naakte vrouw zitten op de rand het bed

Verkocht