Natuur schilderijen

Water, zee of platteland

Atelier Oude Rijn  beschikt over een  groot aanbod schilderijen (olieverf, aquarel, pen). Het gaat veelal om traditionele 19e en 20ste eeuwse schilderkunst waarvan de prijzen zeer uiteenlopen. Daarnaast hebben we abstract werk van bekende kunstenaars.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Schilderijen - Water - Zee - Platteland 1___________________

G.J. Ernens

Schilder van landschappen en de zee

G. Ernens (4-3-1935) is afkomstig uit Utrecht en hij begint al vroeg te schilderen. Vanwege zijn talent kan hij in de leer bij de bekende kunstschilder J. Bévort en later ook met Jan Jumelet die interieurs en kerken schildert. Hier verfijnt hij zich op het gebied van precisie en sfeer. … meer ….

Dronkert, zee schilderij, blauwe luchten,

Meeuwen in afwachting

____________

Hans Dronkert

Autodidact uit het Groene Hart

Hans Dronkert is een kunstenaar uit het Groene Hart. Geboren in Rijswijk op 23 september 1946, woont hij sinds 1972 in het van oorsprong oude vestingstadje Montfoort, gelegen aan de Hollandse IJssel. .   … meer ….

Hulk , haven, steiger, boten

Hendrik Hulk

________________

Hendrik Hulk

Water, bootjes en de branding

Hendrik Hulk (1842-1937) werd geboren in Amsterdam en groeide op in Enkhuizen. Zijn vader en leraar was een gevestigd schilder van landschappen en watergezichten, Abraham Hulk. Na zijn jeugd in Enkhuizen .. meer ….

Schilderijen - Water - Zee - Platteland 2

Zeilboot op de oever

__________________
Cornelis Vreedenburgh

Koninklijk onderscheiden

Woerden, Laren 1880-1946 Van zijn vader, Gerrit Vreedenburgh, geboren in Bodegraven, 1849-1922, kreeg hij zijn eerste tekenlessen. Hij was zelf geboren in Woerden en zijn vier broers schilderden ook maar Cornelis bleek uiteindelijk het meest talentvol.
_________________
Uiteindelijk kocht Koningin Wilhelmina …meer….

Jan Koning, Poes, dieren

Jan Koning Poes

______________

Jan Koning

Internationaal

Jan Koning (1950) is afkomstig uit Nijmegen en heeft gestudeerd aan de Rietveld Akademie in Arnhem. aansluitend werd hij leerling van B. Mathijssen.   . … meer ….

Koeien schilderij

H. van Elshout

_______________________

H. van Elshout

Krimpenerwaard

H. van Elshout is een Nederlandse schilder uit de 20-e eeuw. Hij vindt zijn inspiratie in het Groene Hart, onder andere de Alblasserwaard en Krimpenerwaard. Hij is bekend door zijn polderlandschappen met koeien, eenden en zwanen.  . … meer ….

Landschap

Stad

Stilleven

Natuur