68 / 100 SEO Score
Boogart-21

Natuur schilderijen

Water, zee of platteland

Atelier Oude Rijn  beschikt over een  groot aanbod schilderijen (olieverf, aquarel, pen). Het gaat veelal om traditionele 19e en 20ste eeuwse schilderkunst waarvan de prijzen zeer uiteenlopen. Daarnaast hebben we abstract werk van enkele bekende kunstenaars.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Schilderijen - Water - Zee - Platteland 1

G.J. Ernens

Schilder van landschappen en de zee

G. Ernens (4-3-1935) is afkomstig uit Utrecht en hij begint al vroeg te schilderen. Vanwege zijn talent kan hij in de leer bij de bekende kunstschilder J. Bévort en later ook met Jan Jumelet die interieurs en kerken schildert. Hier verfijnt hij zich op het gebied van precisie en sfeer. … meer ….

Hulk , haven, steiger, boten

Hendrik Hulk

Hendrik Hulk

Water, bootjes en de branding

Hendrik Hulk (1842-1937) werd geboren in Amsterdam en groeide op in Enkhuizen. Zijn vader en leraar was een gevestigd schilder van landschappen en watergezichten, Abraham Hulk. Na zijn jeugd in Enkhuizen verhuisde hij naar Haarlem waar hij zich vestigde als kunstschilder, waarbij hij zich toelegde op en bekwaamde in het schilderen van watertaferelen, van zee tot rivieren. … meer ….

Hulk , haven, steiger, boten

Hendrik Hulk

Dirk Nijland

Industrie in de bocht

Dirk Nijland (1881 – 1955) was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, graficus en ontwerper van boekomslagen en boekbanden. Het bijzondere aan hem was dat hij ook graag techniek of industrie in zijn weergaves verwerkte. … meer ….

Schilderijen - Water - Zee - Platteland 2

Jan Kelderman

De schilderende marktkoopman

Jan Kelderman is afkomstig uit Amsterdam alwaar hij een eigen winkel had en op de markt stond. Zijn talent voor schilderen was evident en gaandeweg ging hij steeds meer werken verkopen. Hij had een atelier aan huis en ontwikkelde een geheel eigen impressionistische stijl.  … meer ….

Schilderijen - Water - Zee - Platteland 3

Zeilboot op de oever

Cornelis Vreedenburgh

Koningklijk onderscheiden

Woerden, Laren 1880-1946 Van zijn vader, Gerrit Vreedenburgh, geboren in Bodegraven, 1849-1922, kreeg hij zijn eerste tekenlessen. Hij was zelf geboren in Woerden en zijn vier broers schilderden ook. Die gingen naar de akademie in Brussels maar Cornelis bleek uiteindelijk het meest talentvol.

Uiteindelijk kocht Koningin Wilhelmina twee werken van hem. Vreedenburgh had een voorliefde voor het waterlandschap,  zoals …meer….

Boogart, Koeien, dieren, platteland

Boogart

Dinie Boogaart

Realistisch Schilder

Boogaart schildert realistische en de onderwerpen zijn dat ook: portret, naakten, landschap en het stilleven. Ze schildert echter  bij voorkeur mensen. … meer ….

Alle Schilderijen
Alle Schilderijen
Alle Schilderijen
Alle Schilderijen