Papier restauratie

Schade aan Passe-Partout, scheuren

Uw olieverfschilderij, grafiek of foto kan in de loop der tijd verkleuren of beschadigen. Soms zijn de werken vastgeplakt aan het passe-partout met tape of Japans gom. Hiermee komt er ook spanning op te staan en al lijkt het werk mooi ingelijst dan kan het papier na verloop van tijd toch gaan scheuren. Soms wordt het papier aangetast of verkleurd door zuurhoudende ingrediënten in de lijm of in de passe-partout.

Schimmels en verkleuring

Behalve de gemaakte keuzes bij het inlijsten en de gebruikte materialen kunnen ook luchtvochtigheid en temperatuur op de lange termijn het papier aantasten. Dat kan uiteenlopen van schimmels en verkleuringen tot tastbare schade.

Papier herstel bij verkleuring of schade


Papier ontzuren

ontzuren tekening

_

Brussel Grand Place

Brussels - Grand Place

Kunst, schilderijgen, papier, herstel, verkleuring, schade

Schilderijen, restaureren, restauratie, papier, herstel, verkleuring

Voorkom schade met een vrijblijvend advies

Gelukkig hoeft het allemaal niet zo ver te komen als u op tijd de signalen herkent. Uw restaurator kan na een kort vooronderzoek u vrijblijvend een advies geven.

Als er een werk is waar u aan bent gehecht zal het u verbazen wat soms mogelijk is. Naar keuze kunt u de restauratie zelfs combineren met een nieuwe lijst om de ’teruggevonden’ kleuren extra tot hun recht te laten komen. Neem vrijblijvend contact op voor uw advies!