Carla Rodenberg

Portretten als visitekaartje

Carla Rodenberg, geboren in Gouda en opgeleid in Den Haag,  ontwikkelde een voorliefde voor het portret. Als snel kreeg zij het verzoek vooraanstaande personen uit binnen- en buitenland te portretteren. Het bijzondere aan haar sprekende portretten is, dat ze het karakter van al degenen die ze schildert, van jong tot oud, van beroemd tot onbekend, weerspiegelen. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor het schilderen van stillevens met bloemen. De uitbundigheid komt daarbij niet altijd even ‘stil’ over.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact tussen kunstenaar en geportretteerde is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van een kunstwerk is volgens Carla Rodenberg het persoonlijk contact tussen kunstenaar en geportretteerde. Daarom wil zij eerst de mens die zij schildert leren kennen, zodat zij zich ook in psychologisch opzicht een beeld van hem of haar kan vormen.

Koningin Beatrix

Zonder dat we het ons bewust zijn hebben de meesten van ons al vele malen een kunstwerk van Carla Rodenberg gezien. In 1995 koos voormalig Koningin Beatrix een zeefdruk van Carla Rodenberg als haar officiële staatsieportret. Deze zeefdruk hangt in vele  gemeentehuizen en andere overheidsgebouwen.

Portret, Beatrix, Nederland, Wilhelmus, Koningshuis, Koning