Landschappen

Bekende Kunstenaars

Wij hebben voor een selectie van bekende en ‘gearriveerde’ kunstenaars. In de galerie vindt u landschappen in verschillende kleurtinten en stijlen. Wij hebben een ruime collectie met zeegezichten, plassen en rivieren en weilanden en plattelandstaferelen.

Komt u gerust eens vrijblijvend een kijkje nemen in onze winkel in Woerden. Naar keuze kunt u een schilderij enkele dagen thuis uitproberen.

heuvellandschap met bloemen

Jochem de Graaf

Jochem de Graaf ( 1954) is afkomstig uit Amersfoort en woont en werkt nog steeds in deze regio. Jochem de Graaf is autodidact waarbij zijn kleurgebruik en het ‘maken’ van licht het meeste opvalt. Hij gebruikt hiervoor  …… …meer….

Landschappen schilderij - en de zee 1

Han Teng

Analoog erfgoed uit China

Han Teng (1978) studeerde aan het Tianshui Teaching College.
Met zijn schilderijen won hij grote prijzen in China waaronder toelating tot en opname in The Collected Edition of Chinese Art en  …… …meer….

Jan Kelderman, molens, vaart, werf, erf, landschap met wolken

Jan Kelderman

De schilderende marktkoopman

Jan Kelderman is afkomstig uit Amsterdam alwaar hij een eigen winkel had en op de markt stond. Zijn talent voor schilderen was evident en gaandeweg ging hij steeds meer werken verkopen.   …meer….

Landschappen schilderij - en de zee 2

.

Henk Kuijpers

minder is meer

Hoewel begaafd in de kunst is hij pas sinds de jaren negentig begonnen als schilder en kunstenaar. Naast schilderijen en zeefdrukken maakt hij vanaf 2005 sculpturen.

Hij maakt graag landschappen, huizen , kerken en molens waarbij   …meer….

Dirk Nijland - vissende man in haventje

Dirk Nijland – tekening met haven

Dirk Nijland

Industrie in de bocht

Dirk Nijland (1881 – 1955) was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, graficus en ontwerper van boekomslagen en boekbanden. Het bijzondere aan hem was dat hij ook graag techniek of industrie in zijn weergaves verwerkte.

Zijn vader was kunst- en antiekverzamelaar. Op vijftienjarige leeftijd ging hij in de leer bij Antoon Derkinderen en gevolgd door lessen aan de …meer….

Vaart met boot en kerk

Douwe van der Zweep

Douwe van der Zweep

Universiteit van Utrecht

Tussen 1913 en 1955 was aan de Universiteit Utrecht een veelzijdig kunstenaar verbonden: Douwe van der Zweep (1890-1975). Deze schilder, tekenaar en lithograaf ontwikkelde zich in een tijd van vernieuwing in de Utrechtse kunstwereld.

…meer….

Landschappen schilderij - en de zee 3

Ido Vunderink

Ido Vunderink

Ido Vunderink is afkomstig uit het Groene Hart. Door zijn dyslexie was hij in zijn jeugd vaak onzeker maar gelukkig was hij wel kunstzinnig aangelegd. Zijn vader was bankier en zijn moeder schilderde.

…meer….

boonacker, Ronald Boonacker, Landschappen, Abstract landschap, heuvellandschap

Ronald Boonacker

Ronald Boonacker

Wereldreiziger

Boonacker is een autodidact en wereldreiziger. Net als Corneille heeft hij jaren gereisd, alleen reisde hij meer dan twintig jaar. Op de meest uiteenlopende plekken op aarde vindt hij inspiratie in landschappen, tropische stranden, eilanden en zonsondergangen. De natuur als bron. …meer….

Koeien drinken bij de rivier

Cornelus Vreedenburgh

Cornelis Vreedenburgh

Koningklijk onderscheiden

Woerden, Laren 1880-1946 Van zijn vader, Gerrit Vreedenburgh, geboren in Bodegraven, 1849-1922, kreeg hij zijn eerste tekenlessen. Hij was zelf geboren in Woerden en zijn vier broers schilderden ook. Die gingen naar de akademie in Brussels maar Cornelis bleek uiteindelijk het meest talentvol.

Uiteindelijk kocht Koningin Wilhelmina twee werken van hem. Vreedenburgh had een voorliefde voor het waterlandschap,  zoals …meer….

Jan KLandschappen schilderij - en de zee 4ooistra

Jan Kooistra(1950, Friesland) – was van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Het was vooral de natuur om hem heen die hem mateloos boeide.

Zijn grote liefde voor de natuur vertaalt hij o.a. in olieverf met thema’s als Het Friese landschap, de Waddenzee, dieren en bloemen  Zijn stijl noemt hij …… …meer….