Stillevens - Portret 1

Stilleven en portret

 U vindt bij ons een gevarieerd aanbod van stillevens. Impressies met een geheel eigen sfeer, eigen wereld. Of het nu heel precies geschilderd of gewoon heel raak. Hoe kleine beelden grote ruimtes kunnen vullen.  Het gaat om zowel tradiotionele schilderijen (olieverf, aquarel, pen) als om modernere werken.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

poeder-henk-stilleven-9________________

Henk Poeder

Stillevens

Van huis uit heeft Henk Poeder het schilderen meegekregen: het zat in de familie Als jongen begon hij al met schilderen en had zijn vader was tegelijk zijn eerste leermeester als zijn eerste criticus. Gaandeweg ging hij meer een eigen stijl meer ..

Meisje aan het koperpoetsen_____________________________

Leonard Pieter Versteeg

Koperpoetsen

Als geboren Brander deel Leonard Pieter Versteeg (1901-1993) zijn opleiding in de omgeving van Tilburg en Sprang Capelle. Later vestigde hij zich in Hilversum (1927) waar hij tevens aan de slag ging als leraar. Hij was lid van lokale, maar niet onbekende kunstenaarsverenigingen: .  .. meer ..

E. De winter

E. de Winter

_______________

E. de Winter

Stillevens in Olieverf

E. de winter maakt een soort van abstract realistische stillevens. Hoewel zijn werk vrij bekend is, is over de schilder zelf weinig meer bekend.

Hij heeft een hele specifieke techniek waarbij hij de verf heel dik opzet. .. meer ..

Sarika Goth 1952 75x65 Olieverf

Sarika Goth

______________

Sarika Goth

Huiselijk impressionisme

Sarika Goth (1900-1992) was dochter van een Hongaarse schilder die op de vlucht voor de Eerste Wereldoorlog via Belgie in Zeeland terecht was gekomen. Maurice Goth (1873-1944) kwam met zijn familie in Domburg en Veere. .. meer …
Dikke dame zit in de zon

Ada Breedveld

__________________

Ada Breedveld

Molly’s en Dolly’s

Ada Breedveld heeft als thema- onder andere – de vrouw en geeft daar op haar geheel eigen, humoristische, gezellige en doorleefde manier uitdrukking aan, in vele schakeringen. Ada Breedveld heeft ook veel zeefdrukken gemaakt.   .. meer ..

Jos Rovers, Schilderij, olieverf op doek, lichtval, zittend naakt, schaduw

Jos Rovers

_____________

Jos Rovers

Veelzijdig kunstenaar, graficus en tekenaar.

Joseph Johannes (Jos) Rovers[1] (Utrecht, 15 december 1893 – Amsterdam,  7 oktober 1976) was een Nederlands beeldhouwer, graficus, kunstschilder, tekenaar, boekbandontwerper, etser, illustrator en docent aan een academie. Hij is de vader van Anton Rovers. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Behalve landschappen en naakten maakte hij ook affiches. Hij heeft meerdere prijzen en subsidies gehad, onder ander in Parijs.  – .. meer ..

Gouda, stadsgezicht, brug, gracht,

Bart Peizel

_____________

Bart Peizel

Van Groningen naar Amsterdam vv.

Bart Peizel ( 1887 – 1974) schilderde stadsgezichten, landschappen, stillevens en vooral portretten. Zijn stijl was vrij traditioneel. Hij was de zoon van onderwijzer en    .. meer ..

Annelies van der Sman - Portret van de koning en koningin

Annelies van der Sman

____________________________

Annelies van der Sman

Portretten

Vanuit Woerden werkt Annelies aan haar portretten. Dit portret hangt momenteel in de raadszaal van Woerden. Het is een herkenbaar en levendig portret wat kenmerkend is voor haar stijl. Haar stijl is dan herkenbaar, haar technieken vliegen soms alle kanten op: olieverf, acryl, soft pastel, olie pastel en inkt.  .. meer ..

Stillevens - Portret 2

Joan Lichtenbelt

Joan Lichtenbelt

Natuur schilderijen, mensen

Joan Lichtenbelt is geboren te Utrecht in 1945. Zij studeerde enkele jaren kunstgeschiedenis, deed de modeacademie en volgde een opleiding organische vormgeving. Sedert 1984 exposeert Joan in binnen – en buitenland. Ze is restauratrice van schilderijen en beelden en  .. meer ..

Portret, Beatrix, Nederland, Wilhelmus, Koningshuis, Koning

Carla Rodenberg

_____________________

Carla Rodenberg

Portretten als visitekaartje

Carla Rodenberg, geboren in Gouda en opgeleid in Den Haag,  ontwikkelde een voorliefde voor het portret. Als snel kreeg zij het verzoek vooraanstaande personen uit binnen- en buitenland te portretteren.  . .. meer ..

Stillevens - Portret 3_________________

Pieter ‘t Hart

Bloemen, Haventjes en Portretten

Pieter ‘t Hart was afkomstig uit IJmuiden en was de zoon van een visser. Hoewel hij evidente aanleg had om te tekenen
en te schilderen kon hij – meteen na de oorlog – niet naar de kunstacademie. Hij ging werken bij de Hoogovens in IJmuiden.

. .. meer ..

Landschap

Stad

Stilleven

Natuur