Stilleven en Portret

U vindt bij ons een gevarieerd aanbod van stillevens.  Het gaat om zowel tradiotionele schilderijen (olieverf, aquarel, pen) als om modernere werken. Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Meisje aan het koperpoetsen

Versteeg

_____________________________

Leonard Pieter Versteeg

Koperpoetsen

Als geboren Brander deel Leonard Pieter Versteeg (1901-1993) zijn opleiding in de omgeving van Tilburg en Sprang Capelle. Later vestigde hij zich in Hilversum (1927) waar hij tevens aan de slag ging als leraar. Hij was lid van lokale, maar niet onbekende kunstenaarsverenigingen: .  .. meer ..

poeder-henk-stilleven-9________________

Henk Poeder

_________________

E. De winter

E. de Winter

_______________

E. de Winter

Stillevens in Olieverf

E. de winter maakt een soort van abstract realistische stillevens. Hoewel zijn werk vrij bekend is, is over de schilder zelf weinig meer bekend.

Hij heeft een hele specifieke techniek waarbij hij de verf heel dik opzet. .. meer ..

Joop Joosten

_______________

Joop Joosten

Sarika Goth 1952 75x65 Olieverf

Sarika Goth

______________

Sarika Goth

Huiselijk impressionisme

Sarika Goth (1900-1992) was dochter van een Hongaarse schilder die op de vlucht voor de Eerste Wereldoorlog via Belgie in Zeeland terecht was gekomen. Maurice Goth (1873-1944) kwam met zijn familie in Domburg en Veere. .. meer …

__________________

Ada Breedveld

Jos Rovers, Schilderij, olieverf op doek, lichtval, zittend naakt, schaduw

Jos Rovers

_____________

Jos Rovers

Veelzijdig kunstenaar, graficus en tekenaar.

Joseph Johannes (Jos) Rovers[1] (Utrecht, 15 december 1893 – Amsterdam,  7 oktober 1976) was een Nederlands beeldhouwer, graficus, kunstschilder, tekenaar, boekbandontwerper, etser, illustrator en docent aan een academie. Hij is de vader van Anton Rovers. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Behalve landschappen en naakten maakte hij ook affiches. Hij heeft meerdere prijzen en subsidies gehad, onder ander in Parijs.  – .. meer ..

Gouda, stadsgezicht, brug, gracht,

_____________
Bart Peizel

Annelies van der Sman - Portret van de koning en koningin

Annelies van der Sman

____________________________

Annelies van der Sman

Portretten

Vanuit Woerden werkt Annelies aan haar portretten. Dit portret hangt momenteel in de raadszaal van Woerden. Het is een herkenbaar en levendig portret wat kenmerkend is voor haar stijl. Haar stijl is dan herkenbaar, haar technieken vliegen soms alle kanten op: olieverf, acryl, soft pastel, olie pastel en inkt.  .. meer ..

_____________________

Portret, Beatrix, Nederland, Wilhelmus, Koningshuis, Koning

Carla Rodenberg