Stillevens - Portret 1

Stilleven en portret

 U vindt bij ons een gevarieerd aanbod van stillevens. Impressies met een geheel eigen sfeer, eigen wereld. Of het nu heel precies geschilderd of gewoon heel raak. Hoe kleine beelden grote ruimtes kunnen vullen.  Het gaat om zowel tradiotionele schilderijen (olieverf, aquarel, pen) als om modernere werken.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

E. De winter

E. de Winter

E. de Winter

Stillevens in Olieverf

E. de winter maakt een soort van abstract realistische stillevens. Hoewel zijn werk vrij bekend is, is over de schilder zelf weinig meer bekend.

Hij heeft een hele specifieke techniek waarbij hij de verf heel dik opzet. .. meer ..

poeder-henk-stilleven-9Henk Poeder

Stillevens

Henk Poeder begon als jongen al met schilderen en had in zijn vader zijn eerste leermeester. Het belangrijkste wat hij hem leerder was om een eigen stijl te ontwikkelen. Na eerst een paar jaar met waterverf te hebben gewerkt ging hij vanaf zestien jaar verder met olieverf. Dit betaalde hij uit de opbrengst van zijn eerste werk. Hij begon met het schilderen van landschappen –  .. meer ..

Annelies van der Sman - Portret van de koning en koningin

Annelies van der Sman

Annelies van der Sman

Portretten

Vanuit Woerden werkt Annelies aan haar portretten. Dit portret hangt momenteel in de raadszaal van Woerden. Het is een herkenbaar en levendig portret wat kenmerkend is voor haar stijl. Haar stijl is dan herkenbaar, haar technieken vliegen soms alle kanten op: olieverf, acryl, soft pastel, olie pastel en inkt.  .. meer ..

Sarika Goth 1952 75x65 Olieverf

Sarika Goth

Sarika Goth

Huiselijk impressionisme

Sarika Goth (1900-1992) was dochter van een Hongaarse schilder die op de vlucht voor de Eerste Wereldoorlog via Belgie in Zeeland terecht was gekomen. Maurice Goth (1873-1944) kwam met zijn familie in Domburg en Veere.  .. meer ..1
Jos Rovers, Schilderij, olieverf op doek, lichtval, zittend naakt, schaduw

Jos Rovers

Jos Rovers

Alleskunner, docent en Emeritus Hoog Kunstenaar.

Joseph Johannes (Jos) Rovers[1] (Utrecht, 15 december 1893 – Amsterdam,  7 oktober 1976) was een Nederlands beeldhouwer, graficus, kunstschilder, tekenaar, boekbandontwerper, etser, illustrator en docent aan een academie. Hij is de vader van Anton Rovers. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen onder leiding van Isidore Opsomer.

.. meer ..

Dikke dame zit in de zon

Ada Breedveld

Ada Breedveld

Ada Breedveld heeft als thema- onder andere – de vrouw en geeft daar op haar geheel eigen, humoristische, gezellige en doorleefde manier uitdrukking aan, in vele schakeringen. Dit werk is onderdeel van een serie.

Dikke dames schilderijen

Ada Breedveld heeft ook veel zeefdrukken gemaakt.   .. meer ..

Gouda, stadsgezicht, brug, gracht,

Bart Peizel

Bart Peizel

Naar de Grote Stad, maar nooit te groot voor zijn afkomst

Bart Peizel ( 1887 – 1974) schilderde stadsgezichten, landschappen, stillevens en vooral portretten. Zijn stijl was vrij traditioneel.

Hij was de zoon van onderwijzer en    .. meer ..

Meisje aan het koperpoetsen

Versteeg

Leonard Pieter Versteeg

Landschappen, bloemen en portretten

Leonard Pieter Versteeg (1901-1993) werd geboren in Waalwijk maar woonde en deed zijn opleiding in de omgeving van Tilburg en Sprang Capelle. Sinds 1927 vestigde hij zich in Hilversum. In Hilversum pakte hij desondanks het ambacht van leraar (ook) weer op en daarnaast was hij lid van lokale, maar niet onbekende kunstenaarsverenigingen: de B.K. “Laren-Blaricum” en “Hilversum”.

.. meer ..

Stillevens - Portret 2

Ido Vunderink

Ido Vunderink

Ido Vunderink is afkomstig uit het Groene Hart. Door zijn dyslexie was hij in zijn jeugd vaak onzeker maar gelukkig was hij wel kunstzinnig aangelegd. Zijn vader was bankier en zijn moeder schilderde.

Vunderink is onder andere bekend vanwege zijn monumentale landschappen, vaak abstract,  waarbij land, water, lucht en licht niettemin de boventoon voeren .  .. meer ..

Stillevens - Portret 3

Joan Lichtenbelt

Joan Lichtenbelt

Natuur schilderijen, mensen

Joan Lichtenbelt is geboren te Utrecht in 1945. Zij studeerde enkele jaren kunstgeschiedenis, deed de modeacademie en volgde een opleiding organische vormgeving. Sedert 1984 exposeert Joan in binnen – en buitenland. Ze is restauratrice van schilderijen en beelden en  .. meer ..

Portret, Beatrix, Nederland, Wilhelmus, Koningshuis, Koning

Carla Rodenberg

Carla Rodenberg

Portretten als visitekaartje

Carla Rodenberg, geboren in Gouda en opgeleid in Den Haag,  ontwikkelde een voorliefde voor het portret. Als snel kreeg zij het verzoek vooraanstaande personen uit binnen- en buitenland te portretteren. Het bijzondere aan haar sprekende portretten is, dat ze het karakter van al degenen die ze schildert weerspiegelen.  . .. meer ..

Landschap

Stad

Stilleven

Natuur