Landschappen

Jochem de Graaf

Landschappen

Bekende Kunstenaars

Wij hebben voor een selectie van bekende en ‘gearriveerde’ kunstenaars. In de galerie vindt u landschappen in verschillende kleurtinten en stijlen. Wij hebben een ruime collectie met zeegezichten, plassen en rivieren en weilanden en plattelandstaferelen.

Komt u gerust eens vrijblijvend een kijkje nemen in onze winkel in Woerden. Naar keuze kunt u een schilderij enkele dagen thuis uitproberen.

Jan KSchilderijen - van landschap tot de zee 1ooistra

Jan Kooistra(1950, Friesland) – was van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Het was vooral de natuur om hem heen die hem mateloos boeide.

Zijn grote liefde voor de natuur vertaalt hij o.a. in olieverf met thema’s als Het Friese landschap, de Waddenzee, dieren en bloemen  Zijn stijl noemt hij …… …meer….

heuvellandschap met bloemen

Jochem de Graaf

Jochem de Graaf ( 1954) is afkomstig uit Amersfoort en woont en werkt nog steeds in deze regio. Jochem de Graaf is autodidact waarbij zijn kleurgebruik en het ‘maken’ van licht het meeste opvalt. Hij gebruikt hiervoor  …… …meer….

Schilderijen - van landschap tot de zee 2

Han Teng

Analoog erfgoed uit China

Han Teng (1978) studeerde aan het Tianshui Teaching College.
Met zijn schilderijen won hij grote prijzen in China waaronder toelating tot en opname in The Collected Edition of Chinese Art en  …… …meer….

Jan Kelderman, molens, vaart, werf, erf, landschap met wolken

Jan Kelderman

De schilderende marktkoopman

Jan Kelderman is afkomstig uit Amsterdam alwaar hij een eigen winkel had en op de markt stond. Zijn talent voor schilderen was evident en gaandeweg ging hij steeds meer werken verkopen.   …meer….

Schilderijen - van landschap tot de zee 3

.

Henk Kuijpers

minder is meer

Hoewel begaafd in de kunst is hij pas sinds de jaren negentig begonnen als schilder en kunstenaar. Naast schilderijen en zeefdrukken maakt hij vanaf 2005 sculpturen.

Hij maakt graag landschappen, huizen , kerken en molens waarbij   …meer….

Dirk Nijland - vissende man in haventje

Dirk Nijland – tekening met haven

Dirk Nijland

Industrie in de bocht

Dirk Nijland (1881 – 1955) was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, graficus en ontwerper van boekomslagen en boekbanden. Het bijzondere aan hem was dat hij ook graag techniek of industrie in zijn weergaves verwerkte.

Zijn vader was kunst- en antiekverzamelaar. Op vijftienjarige leeftijd ging hij in de leer bij Antoon Derkinderen en gevolgd door lessen aan de …meer….

Vaart met boot en kerk

Douwe van der Zweep

Douwe van der Zweep

Universiteit van Utrecht

Tussen 1913 en 1955 was aan de Universiteit Utrecht een veelzijdig kunstenaar verbonden: Douwe van der Zweep (1890-1975). Deze schilder, tekenaar en lithograaf ontwikkelde zich in een tijd van vernieuwing in de Utrechtse kunstwereld.

…meer….

Schilderijen - van landschap tot de zee 4

Ido Vunderink

Ido Vunderink

Ido Vunderink is afkomstig uit het Groene Hart. Door zijn dyslexie was hij in zijn jeugd vaak onzeker maar gelukkig was hij wel kunstzinnig aangelegd. Zijn vader was bankier en zijn moeder schilderde.

…meer….

boonacker, Ronald Boonacker, Landschappen, Abstract landschap, heuvellandschap

Ronald Boonacker

Ronald Boonacker

Wereldreiziger

Boonacker is een autodidact en wereldreiziger. Net als Corneille heeft hij jaren gereisd, alleen reisde hij meer dan twintig jaar. Op de meest uiteenlopende plekken op aarde vindt hij inspiratie in landschappen, tropische stranden, eilanden en zonsondergangen. De natuur als bron. …meer….

Koeien drinken bij de rivier

Cornelus Vreedenburgh

Cornelis Vreedenburgh

Koningklijk onderscheiden

Woerden, Laren 1880-1946 Van zijn vader, Gerrit Vreedenburgh, geboren in Bodegraven, 1849-1922, kreeg hij zijn eerste tekenlessen. Hij was zelf geboren in Woerden en zijn vier broers schilderden ook. Die gingen naar de akademie in Brussels maar Cornelis bleek uiteindelijk het meest talentvol.

Uiteindelijk kocht Koningin Wilhelmina twee werken van hem. Vreedenburgh had een voorliefde voor het waterlandschap,  zoals …meer….

Landschappen

Gezicht op Woerden

 Stadsgezichten

Schilderijen - van landschap tot de zee 5Leo de Klerk

aquarellen

U kunt hier werken uit Woerden, Kamerik, Kanis,  Linschoten, Gouda en Utrecht  bekijken. Zowel het origineel werk als ook eenhoogwaardige reproductie (giclee) van de schilderijen is mogelijk.  De Utrechtse en Goudse werkjes  zijn alle in giclee uitgebracht  Een giclee is een zeer hoogwaardige reproductie van het origineel. .. meer ..

Stadsgezicht met rivier, kade met bloemen en kerk op de achtergrond

Henry Brand

Henry Brand

Steden van de aarde

Brand (1942) woont en werkt in Noord-Holland. Hij is autodidact. Bekend van stadsgezichten en bloemstillevens met paletmes. Kenmerkend voor zijn stijl zijn de diepe aardetinten. (gebrande sienna, oker en mosgroen) . .. meer ..

Gouda, stadsgezicht, brug, gracht,

Bart Peizel

Bart Peizel

Naar de Grote Stad, maar nooit te groot voor zijn afkomst

Bart Peizel ( 1887 – 1974) schilderde stadsgezichten, landschappen, stillevens en vooral portretten. Zijn stijl was vrij traditioneel.

Hij was de zoon van onderwijzer en journalist Kornelis Peizel. Hij werkte korte tijd in een bank in Almelo, maar hij wilde schilder worden en nam vervolgens les aan Academie Minerva in Groningen. In 1917 trouwde hij met .. meer ..

Woerden, molen, stadsgezicht, Fons de Reep

Fons De Reep

Fons van der Reep

Kunstkring woerden

Fons van der Reep (1945) is afkomstig uit Haarlem. Tekenen en fotografie deed hij al van jongs af aan  en dat kreeg vervolg in zijn werk als grafisch vormgever. Hij werkte bij reclamebureaus en drukkerijen voor hij in Woerden terechtkwam. In Woerden raakte hij als begeleider betrokken  .. meer ..

Gezicht op Woerden

Anna Doedijns

Anna Doedijns

Friese kunstenares schildert alle steden

Anna Doedijns leerde van haar vader al schilderen met diverse technieken. Na haar opleiding is ze vanaf 1979 zelfstandig kunstschilderes. Ze heeft een serie ‘ portretten’  van steden gemaakt. Ze maakt heel herkenbare stadsgezichten. Bij die van Woerden kijk je bijna zo bij de lijstemakerij naar binnen.

.. meer ..

Stadsgezichten

Meisje aan het ketelpoetsen

Stilleven en portret

U vindt bij ons een gevarieerd aanbod van stillevens. Impressies met een geheel eigen sfeer, eigen wereld. Of het nu heel precies geschilderd of gewoon heel raak. Hoe kleine beelden grote ruimtes kunnen vullen.  Het gaat om zowel traditionele schilderijen (olieverf, aquarel, pen) als om modernere werken.

E. De winter

E. de Winter

E. de Winter

Stillevens in Olieverf

E. de winter maakt een soort van abstract realistische stillevens. Hoewel zijn werk vrij bekend is, is over de schilder zelf weinig meer bekend.

Hij heeft een hele specifieke techniek waarbij hij de verf heel dik opzet. .. meer ..

poeder-henk-stilleven-9Henk Poeder

Stillevens

Henk Poeder begon als jongen al met schilderen en had in zijn vader zijn eerste leermeester. Het belangrijkste wat hij hem leerder was om een eigen stijl te ontwikkelen. Na eerst een paar jaar met waterverf te hebben gewerkt ging hij vanaf zestien jaar verder met olieverf. Dit betaalde hij uit de opbrengst van zijn eerste werk. Hij begon met het schilderen van landschappen –  .. meer ..

Annelies van der Sman - Portret van de koning en koningin

Annelies van der Sman

Annelies van der Sman

Portretten

Vanuit Woerden werkt Annelies aan haar portretten. Dit portret hangt momenteel in de raadszaal van Woerden. Het is een herkenbaar en levendig portret wat kenmerkend is voor haar stijl. Haar stijl is dan herkenbaar, haar technieken vliegen soms alle kanten op: olieverf, acryl, soft pastel, olie pastel en inkt.  .. meer ..

Sarika Goth 1952 75x65 Olieverf

Sarika Goth

Sarika Goth

Huiselijk impressionisme

Sarika Goth (1900-1992) was dochter van een Hongaarse schilder die op de vlucht voor de Eerste Wereldoorlog via Belgie in Zeeland terecht was gekomen. Maurice Goth (1873-1944) kwam met zijn familie in Domburg en Veere.  .. meer ..1
Jos Rovers, Schilderij, olieverf op doek, lichtval, zittend naakt, schaduw

Jos Rovers

Jos Rovers

Alleskunner, docent en Emeritus Hoog Kunstenaar.

Joseph Johannes (Jos) Rovers[1] (Utrecht, 15 december 1893 – Amsterdam,  7 oktober 1976) was een Nederlands beeldhouwer, graficus, kunstschilder, tekenaar, boekbandontwerper, etser, illustrator en docent aan een academie. Hij is de vader van Anton Rovers. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen onder leiding van Isidore Opsomer.

.. meer ..

Dikke dame zit in de zon

Ada Breedveld

Ada Breedveld

Ada Breedveld heeft als thema- onder andere – de vrouw en geeft daar op haar geheel eigen, humoristische, gezellige en doorleefde manier uitdrukking aan, in vele schakeringen. Dit werk is onderdeel van een serie.

Dikke dames schilderijen

Ada Breedveld heeft ook veel zeefdrukken gemaakt.   .. meer ..

Gouda, stadsgezicht, brug, gracht,

Bart Peizel

Bart Peizel

Naar de Grote Stad, maar nooit te groot voor zijn afkomst

Bart Peizel ( 1887 – 1974) schilderde stadsgezichten, landschappen, stillevens en vooral portretten. Zijn stijl was vrij traditioneel.

Hij was de zoon van onderwijzer en    .. meer ..

Meisje aan het koperpoetsen

Versteeg

Leonard Pieter Versteeg

Landschappen, bloemen en portretten

Leonard Pieter Versteeg (1901-1993) werd geboren in Waalwijk maar woonde en deed zijn opleiding in de omgeving van Tilburg en Sprang Capelle. Sinds 1927 vestigde hij zich in Hilversum.

In Hilversum pakte hij desondanks het ambacht van leraar (ook) weer op en daarnaast was hij lid van lokale, maar niet onbekende kunstenaarsverenigingen: de B.K. “Laren-Blaricum” en “Hilversum”.

.. meer ..

Schilderijen - van landschap tot de zee 4

Ido Vunderink

Ido Vunderink

Ido Vunderink is afkomstig uit het Groene Hart. Door zijn dyslexie was hij in zijn jeugd vaak onzeker maar gelukkig was hij wel kunstzinnig aangelegd. Zijn vader was bankier en zijn moeder schilderde.

Vunderink is onder andere bekend vanwege zijn monumentale landschappen, vaak abstract,  waarbij land, water, lucht en licht niettemin de boventoon voeren .  .. meer ..

Schilderijen - van landschap tot de zee 7

Joan Lichtenbelt

Joan Lichtenbelt

Natuur schilderijen, mensen

Joan Lichtenbelt is geboren te Utrecht in 1945. Zij studeerde enkele jaren kunstgeschiedenis, deed de modeacademie en volgde een opleiding organische vormgeving. Sedert 1984 exposeert Joan in binnen – en buitenland. Ze is restauratrice van schilderijen en beelden en  .. meer ..

Portret, Beatrix, Nederland, Wilhelmus, Koningshuis, Koning

Carla Rodenberg

Carla Rodenberg

Portretten als visitekaartje

Carla Rodenberg, geboren in Gouda en opgeleid in Den Haag,  ontwikkelde een voorliefde voor het portret. Als snel kreeg zij het verzoek vooraanstaande personen uit binnen- en buitenland te portretteren. Het bijzondere aan haar sprekende portretten is, dat ze het karakter van al degenen die ze schildert weerspiegelen.  . .. meer ..

Stilleven / Portret

Boogart-21

Natuur schilderijen

Water, zee of platteland

Atelier Oude Rijn  beschikt over een  groot aanbod schilderijen (olieverf, aquarel, pen). Het gaat veelal om traditionele 19e en 20ste eeuwse schilderkunst waarvan de prijzen zeer uiteenlopen. Daarnaast hebben we abstract werk van enkele bekende kunstenaars.

Schilderijen - van landschap tot de zee 8

G.J. Ernens

Schilder van landschappen en de zee

G. Ernens (4-3-1935) is afkomstig uit Utrecht en hij begint al vroeg te schilderen. Vanwege zijn talent kan hij in de leer bij de bekende kunstschilder J. Bévort en later ook met Jan Jumelet die interieurs en kerken schildert. Hier verfijnt hij zich op het gebied van precisie en sfeer. … meer ….

Hulk , haven, steiger, boten

Hendrik Hulk

Hendrik Hulk

Water, bootjes en de branding

Hendrik Hulk (1842-1937) werd geboren in Amsterdam en groeide op in Enkhuizen. Zijn vader en leraar was een gevestigd schilder van landschappen en watergezichten, Abraham Hulk. Na zijn jeugd in Enkhuizen verhuisde hij naar Haarlem waar hij zich vestigde als kunstschilder, waarbij hij zich toelegde op en bekwaamde in het schilderen van watertaferelen, van zee tot rivieren. … meer ….

Dirk Nijland - vissende man in haventje

Dirk Nijland – tekening met haven

Dirk Nijland

Industrie in de bocht

Dirk Nijland (1881 – 1955) was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, graficus en ontwerper van boekomslagen en boekbanden. Het bijzondere aan hem was dat hij ook graag techniek of industrie in zijn weergaves verwerkte. … meer ….

Boogart, Koeien, dieren, platteland

Boogart

Dinie Boogaart

Realistisch Schilder

Boogaart schildert realistische en de onderwerpen zijn dat ook: portret, naakten, landschap en het stilleven. Ze schildert echter  bij voorkeur mensen. … meer ….

Schilderijen - van landschap tot de zee 9

Jan Kelderman

De schilderende marktkoopman

Jan Kelderman is afkomstig uit Amsterdam alwaar hij een eigen winkel had en op de markt stond. Zijn talent voor schilderen was evident en gaandeweg ging hij steeds meer werken verkopen. Hij had een atelier aan huis en ontwikkelde een geheel eigen impressionistische stijl.  … meer ….

Dronkert, zee schilderij, blauwe luchten,

Meeuwen in afwachting

Hans Dronkert

Autodidact uit het Groene Hart

Hans Dronkert is een kunstenaar uit het Groene Hart. Geboren in Rijswijk op 23 september 1946, woont hij sinds 1972 in het van oorsprong oude vestingstadje Montfoort, gelegen aan de Hollandse IJssel. Natuur is sterk aanwezig in zijn werken zichtbaar in het “buiten- en dorpsleven”. Rust, gemoedelijkheid en landschappelijke eenvoud.   … meer ….

Schilderijen - van landschap tot de zee 10

Zeilboot op de oever

Cornelis Vreedenburgh

Koningklijk onderscheiden

Woerden, Laren 1880-1946 Van zijn vader, Gerrit Vreedenburgh, geboren in Bodegraven, 1849-1922, kreeg hij zijn eerste tekenlessen. Hij was zelf geboren in Woerden en zijn vier broers schilderden ook. Die gingen naar de akademie in Brussels maar Cornelis bleek uiteindelijk het meest talentvol.

Uiteindelijk kocht Koningin Wilhelmina twee werken van hem. Vreedenburgh had een voorliefde voor het waterlandschap,  zoals …meer….

Jan Koning, Poes, dieren

Jan Koning Poes

Jan Koning

Jan Koning (1950) is afkomstig uit Nijmegen en heeft gestudeerd aan de Rietveld Akademie in Arnhem. aansluitend werd hij leerling van B. Mathijssen.

Internationaal  . … meer ….

Koeien schilderij

H. van Elshout

H. van Elshout

Koeien schilderijen vanuit de Krimpenerwaard

H. van Elshout is een Nederlandse schilder uit de 20-e eeuw. Hij vindt zijn inspiratie in het Groene Hart, onder andere de Alblasserwaard en Krimpenerwaard. Hij is bekend door zijn polderlandschappen met koeien, eenden en zwanen.  . … meer ….

Landschap

Stad

Stilleven

Natuur