Landschappen

Jochem de Graaf

Bekende schilderijen

Van Platteland en Boerderij tot Wereldsteden, Havens en Portretten

Wij hebben een selectie van – in Nederland – wereldberoemde en ‘gearriveerde’ kunstenaars. En anders toch wel in de regio Woerden en het Groene Hart. Bijvoorbeeld Cornelis Vreedenburgh: landelijk bekend, koninklijk onderscheiden en geboren en getogen in het Groene Hart..

Schilderij kopen?

In de winkel vindt u kunstwerken van zeegezichten, plassen en rivieren en weilanden of de boerderij tot meer abstracte kunst. Steden bij avond of pleinen bij nacht.

Onze winkel in Woerden

Komt u gerust eens vrijblijvend een kijkje nemen in onze winkel in Woerden. Naar keuze kunt u een schilderij enkele dagen thuis uitproberen.

Jan KooistraLandschappen, stadsgezicht - portret of de zee 1

Molens, avondlicht, zonsondergangen, Friesland. Je tekent en schildert waar je mee geboren bent en Jan Kooistra(1950, Friesland) – was daar al van jongs af aan mee bezig. De natuur om hem heen was het enige dat hem boeide.

In gewone taal betekent dat olieverf, Friese landschappen, schilderijen met water, zee schilderijen, de waddenzee. Maar ook  dieren en bloemen   …meer….

heuvellandschap met bloemen___________________________

Jochem de Graaf

Klaprozen, Madeliefjes, Zonnebloemen, Paardebloemen, Distelkruid, Vingehoedskruid, nog meer Madeliefjes. Geboren in Amersfoort schildert Jochem de Graaf ( 1954) graag een heuvellandschap en een landschap met bloemen. Hij ss afkomstig uit Amersfoort – van de Amersfoortse Berg inderdaad – en woont en werkt hier nog steeds. Als autodidact zijn zijn gebruik van licht en kleur het meeste opvallend. Hij gebruikt hiervoor  …… …meer….

Landschappen, stadsgezicht - portret of de zee 2_______________

Han Teng

Canon van China

Han Teng (1978) studeerde aan het Tianshui Teaching College.
Met zijn schilderijen won hij grote prijzen in China waaronder toelating tot en opname in The Collected Edition of Chinese Art en  …… …meer….

Spohler-landschap-met-beek

Jan Jacob Spohler

________________________

Jan Jacob Spohler

Landschap, winterlandschap

Spöhler (Jan Jacob) was bekend vanwegen zijn landschappen en wintertaferelen. Hij was een pupil van Jan Willen Pieneneman en op zijn beurt weer de docent van zijn zonen, die ook schilder werden: Jacob Jan Coenraad en Johannes Fransciscus. Jan Jacob werkte zelf in Amsterdam van 1830-1839 en ook nog in Haarlem en Brussel,   …meer….

Landschap

Stad

Stilleven

Natuur