Stadsgezichten

Atelier Oude Rijn  beschikt over een  groot aanbod schilderijen (olieverf, aquarel, pen). Stadgezichten van bijvoorbeeld Utrecht, Woerden of Gouda zijn daarbij goed vertegenwoordigd. Wij hebben werken van lokale kunstenaars maar ook van hele bekende kunstenaars.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Schilderij - stadsgezichten 1

____________________

Leo de Klerk

aquarellen: Gouda, Utrecht, Woerden, Groene Hart

U kunt hier werken uit Woerden, Kamerik, Kanis,  Linschoten, Gouda en Utrecht  bekijken. Zowel het origineel werk als ook eenhoogwaardige reproductie (giclee) van de schilderijen is mogelijk.   De Utrechtse en Goudse werkjes  zijn alle in giclee uitgebracht  Een giclee is een zeer hoogwaardige reproductie van het origineel. .. meer ..

Stadsgezicht met rivier, kade met bloemen en kerk op de achtergrond

Henry Brand

_____________________

Henry Brand

Steden van de aarde

Brand (1942) woont en werkt in Noord-Holland. Hij is autodidact. Bekend van stadsgezichten en bloemstillevens met paletmes. Kenmerkend voor zijn stijl zijn de diepe aardetinten. (gebrande sienna, oker en mosgroen) . .. meer ..

Gouda, stadsgezicht, brug, gracht,

Bart Peizel

__________________

Bart Peizel

Groningen, Amsterdam

De Thema’s voor Bart Peizel ( 1887 – 1974) waren stadsgezichten, landschappen en vooral portretten. Hij Schilderijde vrij traditioneel. Als zoon van onderwijzer en journalist werkt hij korte tijd in een bank in Almelo, maar hij wilde schilder worden en nam vervolgens les In Groningen aan Academie Minerva  .. meer ..

Woerden, molen, stadsgezicht, Fons de Reep

Fons De Reep

_________________________

Fons van der Reep

Kunstkring woerden

Fons van der Reep (1945) is afkomstig uit Haarlem. Tekenen en fotografie deed hij al van jongs af aan  en dat kreeg vervolg in zijn werk als grafisch vormgever. Hij werkte bij reclamebureaus en drukkerijen voor hij in Woerden terechtkwam. In Woerden raakte hij als begeleider betrokken  .. meer ..

Gezicht op Woerden

Anna Doedijns

________________________

Anna Doedijns

Friese kunstenares schildert alle steden

Anna Doedijns leerde van haar vader al schilderen met diverse technieken. Na haar opleiding is ze vanaf 1979 zelfstandig kunstschilderes. Ze heeft een serie ‘ portretten’  van steden gemaakt. Ze maakt heel herkenbare stadsgezichten. Bij die van Woerden.. meer ..

Landschap

Stad

Stilleven

Natuur